اخبار

فرهنگ عمومی محور همه تحولات اجتماعی است

فرهنگ عمومی محور همه تحولات اجتماعی است
قادر آشنا، مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در دومین مجمع عمومی شورای فرهنگ عمومی استان همدان، فرهنگ عمومی را محور همه تحولات اجتماعی دانست

به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور، نشست مجمع شورای فرهنگ عمومی استان همدان روز ۲۰ اردیبهشت ماه با حضور نماینده ولی‌فقیه در استان، استاندار همدان و جمعی از مدیران و مسئولان استانی برگزار شد.

در این نشست دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور بر اهمیت جایگاه فرهنگ عمومی به‌عنوان زیربنای اصلی تحولات جامعه تأکید کرد.
وی با استناد به فرمایشات حضرت امام خمینی (ره) گفت: «فرهنگ، مبدأ همه خوشبختی‌ها و بدبختی‌های ملت‌هاست. بالاترین و والاترین عاملی که در موجودیت هر جامعه تأثیر اساسی دارد، فرهنگ آن جامعه است.»
قادر آشنا با تشریح نقش عمیق فرهنگ عمومی در ساختار اجتماعی افزود: «فرهنگ عمومی برخلاف فرهنگ نخبگانی که در قالب کتاب، فیلم، شعر یا هنرهای تخصصی بروز می‌یابد، وظیفه‌اش پاسداری از ارزش‌هایی چون صداقت، امانت‌داری، ایثار، خانواده و وحدت ...است؛ همان مؤلفه‌هایی که تمدن غرب برای مقابله با آن‌ها ساختار و بودجه تعیین می‌کند، ولی ما هنوز در مسیر تثبیت آن‌ها دچار چالش هستیم.»

 

شورا

وی در بخش دیگری از سخنان خود به لزوم اجرای دقیق آیین‌نامه‌های شورای فرهنگ عمومی اشاره کرد و گفت: «قانون‌گذار صراحتاً وظایف را مشخص کرده است. حضور و مشارکت همه دستگاه‌های فرهنگی، اقتصادی، امنیتی و اجتماعی در فرآیند تصمیم‌سازی شورا ضروری است. استانداران باید پنج کمیته تخصصی تشکیل دهند تا دستور جلسات شورا پخته و اجرایی باشد.»
مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین خواستار تعیین نیروهای متخصص در دبیرخانه شوراها شد و افزود: «ضروری است افرادی نخبه، آگاه به مسائل دینی، جامعه‌شناسی و فرهنگی برای مشاوره و پیشبرد اهداف شورا در سطح استان و شهرستان به‌کار گرفته شوند.»
دبیر شورای فرهنگ عمومی با اشاره به نقشه مهندسی فرهنگی استان‌ها و اولویت‌بندی مسائل مهم اجتماعی، فرهنگی و دینی گفت: «ما نمی‌توانیم به تمام موضوعات بپردازیم، بنابراین باید مسائل اولویت‌‌دار را شناسایی و روی آن متمرکز شویم. 
در این راستا، سه موضوع کلیدی در کشور مورد توجه است:
1. دینداری نوجوانان
2. فرهنگ شهروندی
3.  سرمایه اجتماعی واعتماد عمومی 
وی در ادامه افزود: «دینداری نوجوانان به‌عنوان یکی از اولویت‌های مهم مطرح شده که نیازمند برنامه‌ریزی ویژه در سطوح خانواده، مدرسه، هم‌سالان و نهادهای فرهنگی است. فرهنگ شهروندی نیز باید با تأکید بر مسئولیت‌پذیری، قانون‌مداری و مشارکت اجتماعی تقویت شود.»
قادر آشنا در پایان سخنان خود اظهار داشت: «اگر خواب‌مان نسبت به فرهنگ عمومی آشفته نشود، زمان شروع کار ما نرسیده است. تا وقتی که به این موضوع نرسیم که خانواده‌های‌مان در معرض سونامی تهدیدهای فرهنگی هستند، اقدامی شکل نمی‌گیرد.»
توجه به فرهنگ عمومی نباید به برگزاری جلسات تشریفاتی محدود شود، بلکه باید با مطالعه، دغدغه‌مندی و اقدام عملی همراه باشد.
۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ ۰۸:۳۶