به گزارش روابط عمومی شورای فرهنگ عمومی استان تهران؛ یکصد و سی و نهمین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان تهران به میزبانی استانداری تهران و با حضور حجت الاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابی فرد امام جمعه موقت تهران و رئیس شورای فرهنگ عمومی استان، محمدصادق معتمدیان استاندار تهران و نائب رئیس شورای فرهنگ عمومی استان تهران، حجت الاسلام والمسلمین ارباب سلیمانی معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کاغذلو معاون سیاسی اجتماعی استانداری تهران، حجت الاسلام حسین ملکی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و دبیر شورای فرهنگ عمومی استان تهران و دیگر اعضا در سالن جلسات استانداری تهران برگزار شد.
در این جلسه پس از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید، حجت الاسلام والمسلین حسین ملکی دبیر شورای فرهنگ عمومی استان تهران به تشریح دستورات جلسه و ارائه گزارش عملکرد شورا پرداخت و درخصوص اهمیت مصوبات شورای فرهنگ عمومی استان تهران خاطرنشان کرد: شورای فرهنگ عمومی استان، عالیترین مرجع تصمیم سازی در رصد مسائل و مشکلات فرهنگی استان به حساب میآید.
در ادامه حجت الاسلام والمسلمین ارباب سلیمانی گزارش کاملی از برگزاری نمایشگاه بین المللی قرآن کریم ارائه داد و بیان داشت: در این نمایشگاه چند هدف را دنبال میکردیم که میتوان به ترویج سبک زندگی قرآنی، معرفی راهکارهای عملی قرآن برای زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی با محوریت اخلاق، معنویت و عدالت، آشنایی اقشار مختلف جامعه با آموزههای قرآنی و باورهای دینی به ویژه در نسل نو، توجه به بخش عترت و پرداختن به نهجالبلاغه، صحیفه سجادیه، برگزاری آیین بزرگداشت مرحوم فیض الاسلام، معرفی دستاوردهای قرآنی و توانمندیها و پژوهشهای فرهنگی، هنری علمی و همچنین دستاوردهای فضای مجازی اشاره کرد.
در ادامه جلسه رئیس شورای فرهنگ عمومی استان تهران بر اهمیت برگزاری نشست های منطقه ای در شهرستان ها تاکید کرد و اظهار داشت: تبادل نظر و گفت وگو در حوزه های قرآنی، فرهنگی، اجتماعی و استفاده از تجربه های صاحب نظران و مسئولان فرهنگی و قرآنی شهرستان ها در ارتقای سطح فرهنگ عمومی و معارف اسلامی در جامعه بسیار موثر است.
حجت الاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابی فرد با اشاره به موضوع جایگاه قرآن خاطرنشان کرد: مسائل جانبی در فعالیت های قرآنی با توجه به مشاهدات و مقتضیات زمان کنونی جامعه، باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد و راه های ارتقای فعالیت های قرآنی به ویژه برگزاری نمایشگاه قرآن در سطح استان تهران در دستور کار قرار گیرد.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: در حوزه فعالیت های قرآنی با استفاده از تجربیات اساتید و کارشناسان قرآنی و همچنین ظرفیت معاونت قرآن و عترت و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران و دستگاه های دیگر با اتخاذ روش های مناسب نسبت به رویدادهای قرآنی اقدامات لازم صورت پذیرد.
وی با اشاره به اینکه ارتقای هماهنگی و هم افزایی ها در دستگاههای فرهنگی و اجرایی از اهمیت ویژه برخوردار است افزود: برخی از مسائل محوری در حوزه فرهنگ عمومی وجود دارد که محور کار قرار داده شده است، برای اینکه نگاه مسئولان ارشد استان به این حوزه معطوف باشد و راه را برای تأثیرگذاری هموارتر کند به همین جهت فعالیت شورای فرهنگ عمومی منسجم و جدی است.
در ادامه محمدصادق معتمدیان اظهار کرد: شورای فرهنگ عمومی بهعنوان مهمترین مرجع سیاستگذاری و تصمیمگیری در حوزه مسائل فرهنگی استان، باید با مدیریت ویژه و اعتمادسازی، نقش محوری خود را ایفا کند.
وی یادآور شد: دستگاههای فرهنگی موظفند موضوعات اولویتدار استان را احصا کرده و برای بررسی در دستور کار جلسات شورا ارائه دهند.
استاندار تهران با اشاره به تنوع فرهنگی در استانهای کشور، بر ضرورت بومیسازی برنامههای فرهنگی تأکید کرد و گفت: هر استان و حتی شهرستانهای مختلف استان تهران نیازمند برنامههای فرهنگی متناسب با ویژگیهای بومی خود هستند.
وی از اعضای شورا خواست تا پیشنهادها و برنامههای کلان فرهنگی را برای تصویب در جلسه بعدی ارائه کنند و نقشه راه فرهنگی استان تدوین شود.
محمدصادق معتمدیان همچنین بر لزوم نظارت مستمر بر اجرای مصوبات شورا تأکید کرد و بیان کرد: در ابتدای هر جلسه، دستگاههای اجرایی باید گزارش پیشرفت مصوبات جلسات قبلی را ارائه دهند و در صورت عدم اجرا، دلایل آن بررسی شود.
در ادامه هر یک از اعضا به بیان نقطه نظرات پیرامون دستور جلسه پرداختند و در پایان جلسه حجت الاسلام والمسلمین حسین ملکی دبیر شورای فرهنگ عمومی استان تهران از اعضای شورا و مدعوین در جلسه تقاضا کرد تا در اجرای طرح ها و مصوبات اهتمام ویژه داشته باشند و گزارش اقدامات انجام شده را به دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی استان ارسال کنند.