اخبار

مشاور وزیر و دبیر شورای فرهنگ عمومی با حضور در جشنواره تئاتر فجر درباره شرایط روز تئاتر و این رویداد سخن گفت

مشاور وزیر و دبیر شورای فرهنگ عمومی با حضور در جشنواره تئاتر فجر درباره شرایط روز تئاتر و این رویداد سخن گفت
دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در حاشیه حضور در چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر عنوان کرد: در جشنواره‌ هایی مانند جشنواره تئاتر فجر باید بیشترین وزن به گروه‌ها و جریان‌های غیر دولتی داده شود. همچنین هنرمندان ما نیز باید بدانند که وظیفه سنگینی برعهده دارند چراکه تنها آن‌ها هستند که می‌توانند چراغ تئاتر ایران را روشن نگه دارند.
به گزارش روابط عمومی و اطلاع‌رسانی شورای فرهنگ عمومی کشور، قادر آشنا مشاور وزیر و دبیر شورای فرهنگ عمومی  در حاشیه حضور در چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر درباره این رویداد فرهنگی - هنری بیان کرد: من از صمیم قلب به مجموعه همکاران مان در معاونت امور هنری وزارتخانه تا اداره کل هنرهای نمایشی، دبیر محترم جشنواره تئاتر فجر و همچنین تمام همکاران تبریک و خدا قوت می‌گویم. جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر مانند دیگر جشنواره‌ها از اعتبار خاصی برخوردار است و هنرمندان کشور در عرصه نمایش، در همه رده‌های سنی منتظر هستند که این رویداد فرهنگی - هنری چه زمانی فرا می‌رسد و امسال نیز این اعتبار حفظ شده است.
 

شورا

او ادامه داد: جشنواره چند کارکرد دارد و هر شخصی از نگاه خود این رویداد فرهنگی - هنری را بررسی می‌کند، جشنواره محلی برای تجمیع افکار بعضی آثار برای آشنا شدن با داستان‌ها و قصه‌های استان‌ها و کل کشور است، بنابراین این جشنواره همواره باید از اعتبار خاصی برخوردار باشد که این اعتبار وجود دارد. ارزیابی این رویداد نسبی است زیرا هر شخصی نگاه خود را دارد. ذات تئاتر و هنر نمایش یک ذات اندیشه‌ورز است که به بیان یک مسئله می‌پردازد چراکه اگر مسئله‌ای نباشد هنرمند نیز دست به قلم نمی‌شود. زمانی که یک مسئله‌ای در کشور وجود دار -حال می‌خواهد فرهنگی، اقتصادی یا ... باشد- باید به آن پرداخته شود و هنرمند تئاتر نیز همین کار را انجام می‌دهد. بهترین فرصت برای دیده شدن این آثار چنین جشنواره‌ هایی است که امسال در چهل و سومین دوره خود در شرایط سخت اقتصادی، بین‌المللی، سیاسی و... به خوبی برگزار شده است.

 

شورا

آشنا بیان کرد: بی انصافی است که یک جشنواره را بدون توجه به شرایط زمانه تحلیل و نقد کرد. من با توجه به تجربیاتی که در این سال‌ها در حوزه تئاتر داشته‌ام باید به مدیران و برگزار کنندگان این جشنواره خسته نباشید و تبریک بگویم چراکه رویداد فرهنگی – هنری آبرومندی را برگزار کردند. به همین دلیل باید گفت منصفانه باید نگاه کرد چراکه وقتی شرایط را بدانیم و ببینیم به گونه دیگری تحلیل و بررسی می‌کنیم. در موقعیتی که به جا به جایی دو دولت رسیدیم، تا شرایط مدیران و مسئولان و سیاست‌ها تثبیت شود، دبیر و مدیران جشنواره بر سر کار خود می‌مانند و یا می‌روند و... باید همه مسائل را در نظر گرفت چراکه در ارزیابی‌ها توجه به این نکات مهم است.
 

شورا

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور در بخش دیگر صحبت‌های خود عنوان کرد: در جشنواره‌ هایی مانند جشنواره تئاتر فجر باید بیشترین وزن به گروه‌ها و جریان‌های غیر دولتی داده شود. همچنین هنرمندان ما نیز باید بدانند که وظیفه سنگینی برعهده دارند چراکه تنها آن‌ها هستند که می‌توانند چراغ تئاتر ایران را روشن نگه دارند و باید به هنر و مخاطب خود بسیار فکر کنند و اگر نقدی دارند در اثر خود به آن بپردازند مانند تمام دنیا که این نظرات در آثار هنرمندان کشورها بیان می‌شود.
او ادامه داد: تئاتر برای هنرمندان تئاتر است و ما در جایگاهی که هستیم برای خدمت‌رسانی به آن‌ها دور هم جمع شده‌ایم چراکه اگر هنرمندان و مخاطبان تئاتر نباشند ما نیز معنا پیدا نمی‌کنیم همچنین باید از تئاتر اندیشه‌ورز صیانت کنیم؛ نه تنها در تئاتر بلکه در سینما، ادبیات، هنرهای تجسمی و... ایران دارای تمدنی غنی است که ریشه‌ای تاریخی دارد و ما میراث‌دار دوران و زمانه خود هستیم و نباید چوب حراج به آن بزنیم. بنابراین هرچه بتوانیم معرف فرهنگ ایرانی باشیم نزد مردم نیز مقبول‌تر هستیم.

 

شورا

این مدیر فرهنگی درباره توجه مضاعف به ایران و فرهنگ ایرانی بیان کرد: آرام آرام باید به سوی متون ایرانی حرکت کنیم و حتی در اقتباس ها نیز فضای ایرانی را برای اثر ترسیم کنیم و برای به تصویر کشیدن فرهنگ و جغرافیای ایرانی تلاش کنیم. وظیفه ما به عنوان مدیران فرهنگی در این حوزه نیز تسهیل گری است. دولت باید امور را به اهالی هنر واگذار کند هرچند دیر اما خوشبختانه درحال وقوع است.

 

شورا

آشنا درباره حفظ حضور گروه‌های استانی در رویدادهایی مانند جشنواره تئاتر فجر عنوان کرد: اقبالی که جشنواره امسال از سوی گروه‌ای استانی با آن روبرو شد باید ادامه‌دار باشد و باید زبان‌ها و گویش‌های محلی کشور خود را به رسمیت بشناسیم و کارهای بیشتری با گویش‌های گوناگون ایرانی تولید کنیم.
مهمترین مسیر نیز بازتاب حضور این گروه‌های استانی در جشنواره تئاتر فجر است تا نشان دهیم که به چه انداره فرهنگ ایرانی در نقاط گوناگون ایران برای ما مهم و ارزشمند است

شورا

 

شورا

۹ بهمن ۱۴۰۳ ۲۰:۳۱
روابط‌عمومی و اطلاع رسانی شورای فرهنگ عمومی کشور |