اخبار

مسئول کارگروه زیست عفیفانه:

غیرت نزدیکترین مفهوم به عفاف است

غیرت نزدیکترین مفهوم به عفاف است
حجت الاسلام والمسلمین مهدی بیاتی گفت: عفاف با منظومه ای از مفاهیم نزدیک ترند اما نزدیکترین مفهوم در ماجرای عفاف سازی غیرت است.
به گزارش روابط عمومی دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی، حجت الاسلام والمسلمین مهدی بیاتی در نشست تخصصی کارشناسان شورای فرهنگ عمومی و کارگروه ساماندهی مد و لباس ایرانی اسلامی استانها با اشاره به اهمیت مسئله زیست عفیفانه؛ گفت: مسئله عفاف و حجاب از  قبل انقلاب مطرح بوده و مسئله مهم مردم بوده است اما گاهی در این حوزه توقعاتی از مردم دیدیم که عجیب است و بعضا برخی علما مردم را کنترل می کردند.
مسئول کارگروه زیست عفیفانه یکی از جدی ترین انگیره ها در حوزه انقلاب اسلامی را جنگ تحمیلی و مدافعان حرم دانست و افزود: در ماجرای عفاف و حجاب، مسئله حجاب زنانه نیست بلکه غیرت مردانه است چرا که هر وقت این لایه پررنگ‌ می شود وضعیت ماجرای حجاب و عفاف بهبود پیدا می کند.
وی با اشاره به واقعه خونین گوهرشاد بیان کرد: در ماجرای مسجد گوهر شاد در اعتراض به کشف حجاب رضاخوانی، ۶۰۰ نفر در این مسجد شهید شدند که اکثر شهدا مرد بودند و این نشان میدهد در پس پرده حجاب مسئله بسیار مهمی وجود دارد و این یعنی چیزی که ماجرای حجاب و عفاف را حرکت می دهد در حال از بین رفتن است.
حجت الاسلام بیاتی با بیان اینکه وقتی مرد و زنی حجاب زبان و بدن دارند یعنی حریم دارند؛ اظهار داشت: نکات بسیار مهمی در مسئله حجاب و عفاف وجود که اگر به عنوان مسئول شورای فرهنگ عمومی به آن توجه نکنیم در آن موضوعات گم می شویم.
وی افزود: در ادبیات دینی حتی یک مرتبه کلمه حجاب و عفاف با هم نیامده است اما کثرت استعمال عفاف بسیار بیشتر است ولی ما در این خصوص برعکس هستیم.
وی با اشاره به مطالعاتی که در منابع شیعی و سنی انجام داده است؛ گفت: ۱۱ هزار روایت وجود دارد که به مسائل جنسی و جنسیتی مربوط به عفاف اشاره کرده است.
مسئول کارگروه زیست عفیفانه با بیان اینکه عفاف امر درونی و مهم است اما ما به واقعیت خارجی کار داریم که به آن اصطلاح زیست عفیفانه دادیم؛ گفت: در حوزه سبک زندگی عفیفانه سه موضوع کلی تقویت کننده عفاف، نمایشگر عفاف و تخریب کننده عفاف را داریم و اگر به مغز توجه نکنیم حجاب بدون عفاف خواهیم داشت.
وی افزود: اگر در مسئله عفاف فقط نمایشگر، مسئله باشیم دچار انحراف خواهیم شد که اکنون رگه هایی از این انحراف را داریم.
حجت الاسلام بیاتی مسئله حجاب را بسیار مهم و به عنوان قدبلندترین نماد عفاف دانست و گفت: اما عفاف بسیار مهمتر است و می توان ازدواج بهنگام را یک نمونه از عفاف دانست.
وی بیان کرد: عفاف با منظومه ای از مفاهیم نزدیک ترند اما نزدیکترین مفهوم در ماجرای عفاف سازی غیرت است، غیرت یعنی احساس مسئولیت مهربانانه مرد در قبال ناموس خود. غیرت هم باعث خودکنترلی مرد و دیگر کنترلی خانواده او می شود ولی اولی مهمتر است چون
اگر در جامعه ای مردها تقاضای فحشا داشته باشند آن جامعه به فساد کشیده می شود.
وی با بیان اینکه عفاف منظومه بسیار بزرگی شامل غیرت و مناسک عبادی است؛ تصریح کرد: روزه گرفتن و نماز تقویت کننده عفاف هستند، تخریب کننده های عفاف، خلوت با نامحرمان و اختلاط با نامحرم، مدیریت نگاه نداشتن و ... می باشد.
مسئول کارگروه زیست عفیفانه، عفاف را به خانه ای تشبیه کرد که پایه های آن شامل حب اهل بیت ، کسب حلال، کرامت نفس، یاد مرگ، دیوارهای آن حجاب، پنجره های آن مدیریت نگاه و ازدواج بهنگام است، سقف آن مواردی است که اگر نباشند این سازه خراب می شوند مانند امر به معروف، واسطه گری امر ازدواج که در قرآن واجب شمرده، الزام به منزل به بانوان، قوانین، تفکیک جنسیتی و درگاه این سازه غیرت است.
وی با بیان اینکه در مسئله حجاب و عفاف 
قانون ۴۲۷ مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، ۳۰۸ بند برای ۲۶ ارگان دارد؛ گفت: بر اساس تصمیم شورای فرهنگ عمومی، نظام حکمرانی در ماجرای عفاف و حجاب راه اندازی خواهد شد.
حجت الاسلام بیاتی اظهار داشت: توجه به سرمایه اجتماع ، مسئله عفت عمومی، خویشتنداری جنسی و حیا مسائلی است که نمی توان به راحتی از کنار آن گذشت و نسبت به مسئله حجاب به دلیل اینکه مسئله تمدنی،  شرعی و وجه سیاسی اجتماعی است نمی توان نسبت به آن کوتاه بیاییم.
وی افزود: بر اساس آماری که صورت گرفت، بیش از ۷۰ درصد مردمی که خود بدحجاب هستند معتقد هستند که این بدحجابی بر روی خانواده اثر منفی دارد.
مسئول کارگروه زیست عفیفانه بیان کرد: ما باید از فهم اجتماعی استفاده کنیم و آن چیزهایی که مردم معتقدند اثر مخرب دارد را اجرای قاطعانه اقدامات داشته باشیم.
وی راهبر زیست عفیفانه را چرخش گفتمانی از حجاب شرعی به امنیت، آرامش خانواده، دسترس پذیری به پوشاک عفیفانه و ارزان و درمان نسبت به افراد فوق هنجار شکن دانست و گفت: ما باید بر روی افرادی که به شدت بد حجاب هستند کار کنیم.
حجت الاسلام بیاتی بیان کرد: در خصوص پوشاک عفیفانه باید استانداری بازارچه هایی برای پوشاک عفیفانه با قیمت مناسب و کیفیت بالا در اختیار مردم قرار  دهد و افرادی که خلاف عرف لباس می پوشند باید در جامعه به گونه ای نشان داده شوند که خود مردم نسبت به آنها واکنش نشان دهند.
۴ تیر ۱۴۰۱ ۱۰:۵۶