اخبار

دکتر سیدرضا صالحی امیری: ضروری است فرهنگ مناظره از سطح دانشگاه ها به سطح ملی تسری یابد.

دکتر سیدرضا صالحی امیری: ضروری است فرهنگ مناظره از سطح دانشگاه ها به سطح ملی تسری یابد.
ششصد و هفتاد و پنجمین جلسه شورای فرهنگ عمومی صبح امروز (95/10/7)با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر و اعضا این شورا برگزار شد.

ششصد و هفتاد و پنجمین جلسه شورای فرهنگ عمومی صبح امروز با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیر و اعضا این شورا برگزار شد.

 

طبق دستور جلسه این هفته شورای فرهنگ عمومی، گزارشی توسط نماینده جهاد دانشگاهی درباره نحوه و برگزاری و نتایج مسابقات ملی مناظره دانشجویان کشور ارایه شد. دوره پنجم این مسابقات با حضور مسوولان، اساتید دانشگاه ها و دانشجویان کشور با همت جهاد دانشگاهی برگزار شده است. پیشرفت و توسعه، اخلاق اجتماعی، سلامت و سیاست محورهای مناظرات انجام شده در این مسابقات بودند و همچنین زمینه سازی آموزش مساله محور به صورت اثر بخش، تمرین گفت وگو، نقد و مناظره اخلاق محور، تقویت روحیه حق جویی و حقیقت طلبی، رشد و شکوفایی فرهنگ گفتگو و نهادینه سازی قواعد آن، زمینه سازی برای شکل گیری خلاق و نقاد و تقویت روحیه پرسشگری از جمله اهداف این مسابقات بیان شده است.

 

در ادامه جلسه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن خیر مقدم به اعضا و میهمانان جلسه در خصوص گزارش ارایه شده گفت: از تلاش های صورت پذیرفته برای برگزاری این مناظره ها تشکر می کنم. مناظره از موضوعات بسیار مهم و تاثیر گذار است که از ابتدای انقلاب نقش موثری در عدم به نتیجه رسیدن اهداف معاندین نظام جمهوری اسلامی داشته است.

وی در ادامه افزود : در سال های آغازین پیروزی انقلاب اسلامی ورود خوبی به حوزه گفت وگو و مناظره داشتیم . مناظره های شهید بهشتی و یا مناظره شهید مطهری از جمله مناظره های است که در یاد ها مانده است، اما به مرور مبادله پیام از طریق رسانه جایگزین فضای گفت وگو و مناظره شده است .

دکتر صالحی امیری با تاکید بر اینکه عدم گفتگو منجر به بد اخلاقی های رسانه ای شده است گفت : رسانه ملی مشابه فضای مناظره در زمان انتخابات می تواند در طول سال نیز این شرایط فراهم کنند تا مردم بتوانند در خصوص مسایل مهم و جاری کشور آگاه شده و درست قضاوت و تصمیم گیری نمایند.

رییس شورای فرهنگ عمومی کشور با تاکید بر ضروری بودن تداوم این مناظره ها در سطح دانشگاه ها گفت: ضروری است در حوزه مسایل فرهنگی و اجتماعی این مناظره ها در سطح ملی نیز تسری یابد. با توجه به اینکه مسایل فرهنگی مانند هویت، سبک زندگی و اخلاق بسیار حایز اهمیت هستند و در عین حال محل مناقشه نیز قرار نمی گیرند پس می تواند فرهنگ ساز و راهگشا بوده و آغازی برای سلسله گفتگو های فرهنگی در سطح ملی و کشوری باشند.

در ادامه جلسه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص نحوه ورود شورای فرهنگ عمومی به مسایل فرهنگی و اجتماعی بیان داشت: شورای فرهنگ عمومی کشور نقش ستادی دارد و باید دستگاه ها و شورای فرهنگ عمومی استان ها نتایج اقدامات خود را  به این شورا منعکس کنند.

وی افزود: باید روش کار شورای فرهنگ عمومی به گونه ای باشد که از فضاهای بسته گفتگو به سمت گسترش دامنه تاثیر گذاری پیش برود و به منظور ابلاغ و بهتر اجرا شدن سیاست ها اعضا به عنوان معین هر استان تعیین شوند و گزارش اقدامات انجام شده را به شورای فرهنگ عمومی کشور ارایه نمایند.

وی در پایان افزود: تمامی اعضای شورای فرهنگ عمومی در سطح کشور باید تلاش نمایند تا از جایگاه این شورا به عنوان یک نهاد رسمی ملی برای تاثیر گذاری لازم در عرصه های فرهنگی و اجتماعی استفاده  شود .

۸ دی ۱۳۹۵ ۱۱:۵۷
روابط عمومی دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی |