آشنایی با شورامصوباتمصوبات دهه هفتادمصوبات سال 1376بیانیة‌ شورای‌ فرهنگ‌ عمومی‌ دربارة‌ امور معنوی‌


بیانیة‌ شورای‌ فرهنگ‌ عمومی‌ دربارة‌ امور معنوی‌

مصوب‌ جلسه 286 و 291 مورخ  1376/5/27 و 76/12/4 شورای فرهنگ عمومی

 

     ‌سیاستگذاری‌ و نظارت‌ و هدایت‌ امور معنوی‌ و مساجد از شئونات‌ ولی‌ فقیه‌ است، با توجه‌ به‌ اهمیت‌ موضوع‌ و بنیادی‌ بودن‌ امر معنویت‌ در انقلاب‌ اسلامی‌ ضمن‌ بهره‌گیری‌ از راهنمایی ها و بیانات‌ مقام‌ معظم‌ رهبری‌ حضرت‌ آیت‌ الله‌ العظمی‌ خامنه‌ای‌ با برگزاری‌ اجلاسهای‌ تخصصی‌ در خصوص‌ موضوعات‌ مربوط‌ به‌ معنویت‌ و مسجد باید به‌ این‌ مهم‌ پرداخته‌ شود.با توجه‌ به‌ جایگاه‌ والای‌ مسجد و ارتباط‌ تنگاتنگ‌ آن‌ با فرهنگ‌ عمومی‌ و امور معنوی‌ جامعه، نکات‌ زیر در گروه‌ کار فرهنگ‌ عمومی‌ و امور معنوی‌ دومین‌ گردهم‌آیی‌ سراسری‌ شورای‌ فرهنگ‌ عمومی‌ مطرح‌ شد و از سوی‌ شورای‌ فرهنگ‌ عمومی‌ مورد تاکید قرارگرفت‌:

1 ـ همکاری‌ بیشتر بین‌ ائمه‌ جماعات‌ و روحانیون‌ با مدیریت‌ حوزه‌های‌ علمیه‌ تا این‌ مرکز نسبت‌ به‌ تربیت‌ و اعزام‌ ائمه‌ جماعات‌ همت‌ گمارند.

2 ـ برای‌ تأمین‌ سخت‌افزار مساجد، صندوق‌ عمران‌ مساجد ایجاد شود و دولت‌ از طریق‌ وزارتخانه‌های‌ مسکن‌وشهرسازی، شهرداریها و سایر وزارتخانه‌ها همکاری‌ لازم‌ را به‌ عمل‌ آورد.

3 ـ مسئول‌ نرم‌ افزاری‌ موضوع، حوزه‌های‌ علمیه‌ و سازمان‌ تبلیغات‌ اسلامی‌ و وزارت‌ فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی‌ هستند که‌ برنامه‌های‌ خود را ارائه‌ خواهند نمود.

4 ـ تحقیقات‌ و پژوهشهای‌ کاربردی‌ و زیربنایی‌ در خصوص‌ معنویت‌ و مسجد انجام‌ پذیرد.

5 ـ برنامه‌های‌ مختلف‌ حول‌ محور مسجد تدوین‌ شود، اهم‌ این‌ برنامه‌ها عبارتند از:

الف) سازماندهی‌ برای‌ مشارکت‌ جوانان‌ و زنان‌ در امور مسجد

ب) استفاده‌ بهینه‌ از امکانات‌ موجود در مسجد

ج) سیاست‌ها و برنامه‌های‌ جذب‌ مردم‌ به‌ مساجد

د) طراحی‌ نظام‌ اداره‌ مساجد در کشور

هـ ) تبیین‌ ارتباط‌ مسجد با حکومت‌

و) حد و حدود استفاده‌ از ابزار نوین‌ تبلیغی‌ و هنری‌ در مساجد

ز) آموزشهای‌ لازم‌ به‌ افراد و ارکان‌ اصلی‌ مساجد

6 ـ در بودجة‌ سال‌ جاری‌ و آینده‌ دولت‌ اعتبار قابل‌ اعتنایی‌ جهت‌ صندوق‌ عمران‌ مساجد برای‌ احداث‌ و تعمیر و بازسازی‌ و فعالیتهای‌ فرهنگی‌ مساجد لحاظ‌ شود.

7 ـ مساجد احداثی‌ حتی‌الامکان‌ با توجه‌ به‌ مقتضیات‌ زمان‌ و نسبت‌ به‌ نیاز فعلی‌ ساخته‌ شود و در شهرها و شهرکها و روستاهای‌ فاقد مسجد، مکان‌ مناسب‌ جهت‌ احداث‌ مسجد در نظر گرفته‌ شود.

8 ـ مساجد نمونه‌ به‌ مردم‌ و ائمه‌ جماعات‌ نشان‌ داده‌ شود.

9 ـ پیشنهادات‌ مطرح‌ شده‌ در اجلاس، با گرایش‌ برنامه‌ای‌ تدوین‌ و در گروههای‌ کاری‌ برنامة‌ بیست‌ و پنج‌ ساله‌ تبدیل‌ به‌ برنامه‌ریزی‌ دراز مدت‌ شوند.*



  این بیانیه در دویست و هشتاد و ششمین جلسة مورخ 76/5/27 شورای فرهنگ عمومی تصویب شد و در دویست و نود و یکمین جلسة مورخ 76/12/4 مورد بازنگری قرار گرفت ومقرر شد این گروه به ریاست سازمان تبلیغات اسلامی به عنوان یکی از گروه‌های کاری دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی فعالیت نماید.